Vill du sälja dina lastpallar?

17 augusti 2021
Lily Hansen

Du har säkert lagt märke till dem i samband med renoveringar och byggarbeten. Lastpallar. Man använder dem för att transportera tungt material, som så ofta behövs när man bygger om. Inte sällan kör man omkring med dem och lyfter med gaffeltruckar på lager. Grejen med lastpallar är dock att de ofta har en väldigt tillfällig funktion. Det är sällan som de fyller något syfte efter att byggprojektet är färdigt, varför många vill sälja lastpallar efteråt.  

Med andra ord borde det finnas ett enormt utbud på begagnade lastpallar. Visst, det produceras med säkerhet nya lastpallar hela tiden. Det är ju bra, eftersom det är populärt att bygga nytt och renovera. Dessutom har lager alltid användning av fler lastpallar eftersom de alltid tycks expandera. Men du borde alltid kunna räkna med att hitta lastpallar som någon annan inte längre vill ha. Och framför allt kunna sälja dina egna när du är färdig med dem. 

 

Mycket potential i lastpallar

Om du inte säljer dina lastpallar har du två alternativ. Det första alternativet är att låta dem samla damm någonstans. Men då står de troligtvis bara i vägen för annat och blir ett irritationsmoment. Det är kanske trots allt inte så ofta du bygger om att de behöver stå framme och komma till användning exakt hela tiden. Men det finns ett alternativ till om du nu känner att du är färdig med lastpallarna. 

Det är nämligen att använda dem för att bygga möbler. Om du söker runt lite på nätet finns det mängder av inspiration att få. Det är otroligt vilken fantasi och handlingskraft människor har för att förvandla sina lastpallar till nya saker. Bord, stolar, soffor, bardiskar. Det finns egentligen inga gränser. Så du kan absolut sälja dina lastpallar om du känner att du är färdig med dem. Men det finns också mer potential i dem än vad ögat först ser. 

Fler nyheter