Varför är det dyrt att lackera bilen i Malmö?

29 juli 2021
william eriksson

Det är mycket som påverkar priset när man ska lackera sin bil i Malmö. Det som framför allt gör att just billackering är kostsamt är att det är ett tidskrävande jobb. Men även materialkostnaden påverkar.  

Vilka är stegen när man lackerar en bil?

  1. Har du bucklor som ska rättas till? Då gör du det först. 
  2. Rengör alltid bilden innan arbetet påbörjas. Annars kommer lacken inte bli så glänsande och slät som önskat. Risken för lacksläpp ökar också med ett dåligt förarbete.  
  3. Spackla. Har du ojämnheter på bilen. Till exempel om du har knackat ut en buckla eller har någon mindre buckla. Då ska du spackla dessa först för att skapa en slät och jämn yta. 
  4. När spacklet är på ska detta slipas. Det är den mest tidskrävande delen av arbetet då det måste bli helt slätt för att bli snyggt. Om du känner med fingret ska det inte kännas ens en liten kant, utan det ska vara som en naturlig del av bilen. 
  5. Skydda bilen. Nu är det dags att förbereda för lackering. Skydda rutor, däck och delar som inte ska lackas med papper och tejp. Var väldigt noggrann med kanterna.  
  6. Grunda. Innan du lackerar behöver du ofta grundmåla med grundfärg eller Sprayfiller, detta ökar även skikttjockleken. Du får dessutom en bra slipgrund samt att kulören framhävs tydligare. 
  7. Lacka. Nu är det äntligen dags att spraya på färgen. 
  8. Slipa ner färgen och tvätta av bilen. Om det inte lackeras i ett specifikt, dammfritt lackeringsbås kan färgen behövas slipas ner för att avlägsna eventuellt damm som kan ha torkat fast i färgen. Gör man detta behöver man även tvätta av bilen innan nästa steg. 
  9. Klarlacka. Slutligen kan du lägga på klarlacken. 
  10. Polera nu den nylackerade bilen. Har du gjort allting rätt kommer du få ett skinande resultat och bilen ser ut som ny. 

 

Fler nyheter