Välj däckservice i Stockholm som ger bättre säkerhet och hållbarhet

11 november 2020
Cecilia Olsson

Att köra på välfungerande däck har stor påverkan på säkerheten. En av bilens viktigaste säkerhetsutrustningar är nämligen däcken. Därför är det noga att välja bra däck som är anpassade efter bilmodell för att kunna färdas säkert på vägarna. Det är dessutom viktigt att ta väl hand om däcken så att de håller sig i bra skick och alltid kan prestera optimalt. 

Mönsterdjupet har stor påverkan 

Det mest uppenbara är däckets mönsterdjup, eftersom ett däck med för lågt mönsterdjup har sämre grepp, lättare råkar ut för skador samt att dess prestanda försämras markant. Enligt svensk lag så är det minsta tillåtna mönsterdjupet 1,6 mm, på ett vinterdäck ligger det på 3,0 mm. Genom att inte följa dessa regler utsätter man sig själv och andra för onödiga risker och bryter dessutom mot lagen. 

Ta hand om däcken 

Tar man väl hand om sina däck kan de användas i fler säsonger. Det kan handla om exempelvis körstil men även förvaring och underhåll. Däckens livslängd påverkas till cirka 30 procent av körstil och hastighet. Genom att köra mjuk och fint samt undvika hårda inbromsningar så kan däckens livslängd öka.

Det är också viktigt att hålla koll så att däcken är rätt balanserade och att hjulinställningen är korrekt, annars kan däcken slitas ojämnt vilket leder till obalans och sämre prestanda. 

Däckservice håller dina däck i gott skick

Hos Farsta Däckcenter kan du få hjälp att kontrollera hjulinställning samt balansera däcken för att de ska kunna fungera så bra som möjligt. Där går det även att få hjälp med montering och byte av däck samt förvaring som gör att de håller så länge som möjligt. Är du i behov av däckservice i Stockholm är Farsta Däckcenter rätt plats att besöka.

Med bra bil- och däckservice kan du alltid se till att färdas så säkert det bara går på vägarna.

Fler nyheter