Tuff ingång till mc-sport

08 oktober 2019
admin

Man kan egentligen undra vem som först kom på tanken att framföra en motorcykel genom svår terräng. Kanske var det någon som hade bråttom och tog en genväg genom skogen. Och tur var väl det, för enduro och motocross ligger idag i toppen bland populära sporter. 

Mc-sporten är bred och innefattar även till exempel speedway, roadracing och isracing för att nämna några. Men är man inte uppvuxen med mc, eller känner någon som håller på med mc, så kan det vara lite knepigt att ta sig in i mc-världen. Man kan väl inte bara köpa en mc och börja träna hemma i trädgården, eller?

 

Vänd dig till en klubb

Folk som delar samma intresse har en tendens att bilda klubbar. Det finns med andra ord massor av mc-klubbar att vända sig till om man är nyfiken. Ofta tar de emot dig med stor entusiasm över att du är intresserad av att prova just deras sport – den är ju trots allt den allra bästa. 

Många klubbar brukar arrangera prova på-dagar där du får låna mc och all skyddsutrustning du behöver. Det är också ett ypperligt tillfälle att ställa alla frågor du har kring sporten, motorcykeln, rubbet. Inte sällan brukar folk lämna banan alldeles upprymda över farten, spänningen och adrenalinet.

Köpa mc

Om man fått blodad tand för sporten är det snabbaste alternativet faktiskt att köpa sig en mc och de Mc-Tillbehör man behöver. Många nybörjare uttrycker ofta att ingången till sporten upplevs som svår om man varken kan meka själv eller känner någon som redan är inbiten mc-fantast. Men det gäller ofta att ta steget, sedan löser sig resten. 

Som medlem i en klubb har du ett helt gäng medlemmar som mer än gärna hjälper dig med allt från själva körningen till mekandet. Och att träna på att kicka igång mc:n hemma i trädgården är faktiskt ingen dum idé.

Fler nyheter