Testa en bussresa nästa gång du vill resa

22 april 2021
Lily Hansen

Har du någon gång funderat på att åka på en bussresa? Ja, alltså, inte bara ta bussen till grannstaden för att hälsa på vänner, utan att åka på en bussresa för nöjes skull. Det må ta längre tid att åka buss än att flyga när man ska långt, absolut. Men om man har tiden, varför skulle det vara sämre? 

Om man vill kunna skräddarsy sin egen resa kan man boka en bussbiljett och boende separat, och resa på egen hand. Men visste du att det också finns många bussbolag som erbjuder färdiga paketresor där allt ingår? Resa, boende och utflykter – tänk så smidigt att allt det där redan är planerat. Visst kan det vara roligt att läsa på om resmålet innan man åker, men det kan också vara skönt att bara få slappna av och veta att någon annan tar hand om planeringen.

En stor bredd på utbudet 

Resebolag som arrangerar bussresor erbjuder ofta resor både i och utanför Sverige. Resor som inte är så långväga kan ibland vara endagsresor, men många resor innehåller övernattningar. Resorna kan vara av olika längd och till olika destinationer. Av förklarliga skäl är resorna oftast inom Europa. Vissa resebolag erbjuder dock även mer långväga destinationer, men då i kombination med flygresa till resmålet. 

Ett alternativ för den som inte är så resvan

Längtar du efter att komma ut och resa men har inte så stor resvana? Då kan just bussresa vara ett passande alternativ. Bussresa kan man förstås åka på vare sig man är van eller ovan. Men en fördel för den mindre resvana är att man inte är ensam. Att ha både medresenärer och erfarna guider och chaufförer med på resan kan vara en trygghet. När man vet att någon annan har koll kan man luta sig tillbaka och njuta av resan lite extra.

Fler nyheter