Service ger bilen ett längre liv

17 april 2020
patrick_pettersson

Även bilen behöver extra omtanke för att hållas i gott skick. Det är viktigt att se över delar som är utsatta för slitage och ha koll på motorn så att inga skador inträffar. Om bilen blir servad med jämna mellanrum så undviker du att små problem utvecklas till stora kostsamma utgifter. Ibland märker du inte när bilen är på väg att gå sönder, och plötsligt står du där med ett motorhaveri som hade kunnat förhindrats. Eventuella fel kan åtgärdas i tid och spara dig många tusenlappar. Priset på en service varierar beroende på vad som behöver göras, men det är en investering du vill göra för att din bil ska hålla i många år.

 

Serviceintervall

Hur ofta du ska göra service på bilen beror på fordonsmodell och motortyp. Ditt körsätt och hur ofta bilen används är också relevant för hur mycket slitage bilen utsätts för. Det finns en serviceintervall i bilens servicebok, men det är en rekommendation och din bil kan kräva tätare eller glesare service. Lämnar du in bilen på en bilverkstad så gör de en bedömning på ett passande serviceintervall. Bor du i södra Stockholmsområdet kan du ta din bil till en Bilverkstad i Tyresö, så slipper du köra genom stan.

 

 

Detta kan du göra själv

Det är så klart bra om du håller ett öga på bilen mellan servicetillfällena. Se över oljemängd, vatten och spolarvätska i motorutrymmet. Tvätta bilen då och då för att hålla färg och kaross i gott skick. Se så att alla lampor och blinkers fungerar, testa signalhornet och byt torkarblad om de börjar bli slitna. Kolla också lufttrycket i däcken på din närmsta bensinstation så att däcken håller ett jämnt tryck runt hela bilen. Det är enkelt att fylla på luft om det skulle behövas, men är du osäker kan du fråga personalen om hjälp.

Fler nyheter