Samla på så många fina minnen som möjligt

18 maj 2020
Mikael Barani
Samla på så många fina minnen som möjligt

Föreställ dig själv att du är 80+ år och blickar tillbaka på livet. Vad tror du att du kommer att värdesätta högst av allt det som du har varit med om? 
Det är ofta de små stunderna som skapar de riktigt stora och varma minnena.

Se därför till att du skaffar dig många sådana minnen.
Kanske är det dags att reflektera lite över vad du faktiskt gör här i livet? Just nu är det säkert många av oss som har extra mycket utrymme att göra det med tanke på konsekvenserna av Covid-19. Dels på grund av dess effekter men dels också på grund av att våra vardagar har blivit flexiblare när många av oss arbetar hemifrån.

Kanske inser du att det här med att jobba järnet fram till pensionen inte riktigt är för dig. Trots allt så har du en familj och som bekant så finns det bara en barndom. Vill du under denna tid vara frånvarande eller vill du finnas där för dina små knoddar? Inte bara som en ekonomisk resurs, utan som en fysisk och andlig sådan.

Så när du ser tillbaka på livet om 40 år, vill du då inte minnas när du och barnen var ute på en tur genom Sverige. Visst var det segt att bilen krånglade. Samtidigt var det kul att stanna till i Gävle medan bilen blev fixad på Gävle Bilservice: https://www.xn--bilverkstadgvle-clb.se/.

För på sikt blir alla sådana där händelser till erfarenheter och till minnen. Extra varma blir de när vi fick spendera denna tid tillsammans med de människor som vi tycker allra mest om här i livet. Det är dem vi vill se samlade runt oss den dagen det är dags att ta farväl.
Till dess är det dock lång tid kvar. Passa därför på att skapa fina minnen nu, medan vi alla är här.

Fler nyheter