Många fördelar med husvagn

18 april 2021
jonas_olsson

Det är många som drömmer om en husvagn och att leva ett bekvämt campingliv på semestern. Dagens husvagnar har dessutom allt som exempelvis bekväma sängar, bra kök, matplats och badrum. Till skillnad från en husbil är det betydligt enklare att också göra utflykter och praktiska ärenden, utan att behöva packa ihop solstolarna och grillen. Man brukar heller inte ha problem med att parkera inne i städer, vilket man ofta har med en husbil. 

Husvagnar kan man med fördel köpa begagnat, eftersom de oftast bara används ett fåtal månader om året och sällan slits särskilt mycket. Har man aldrig tidigare haft en husvagn kan det vara bra att börja med något mindre och enklare utan lyx. Märker man sedan att man spenderar mycket tid inne i vagnen och vill ha större yta, kan man enkelt byta upp sig. Det är också mycket enklare att köra med en mindre husvagn, särskilt på små och krokiga vägar. 

Husvagn för både sommar och vinter

Innan man köper en husvagn är det bra att fundera över vilka behov man har och hur många som ska få plats i husvagnen. Ska husvagnen bara användas på sommaren eller kanske även på vintern vid exempelvis skidresan till fjällen? Det finns nämligen husvagnar som är anpassade för vårt nordiska klimat och som även går att använda vid minusgrader. Välkända märken är det också enklare att hitta reservdelar till och har också ett bra andrahandsvärde.

Tryggare att handla av en återförsäljare

Det går att köpa en begagnad husvagn direkt av en privatperson, men det är oftast tryggare att handla av en återförsäljare av begagnade husvagnar. Då kan man vara säker på att husvagnen är ordentligt genomgången och man får även någon slags garanti. Men det är ändå viktigt att man noga undersöker husvagnen både in- och utvändigt innan man slår till. 

Fler nyheter