Livet med husvagn

29 oktober 2019
admin

Att åka på semester med husvagn är både mysigt och smidigt om man gärna flyttar på sig mycket. Visst kan man ta in på hotell, men då ska det bokas i förväg och det kräver mer planering. Om man tycker om att ta det lite som det kommer så är husvagn det perfekta valet av övernattning under semestern. Det är bara att koppla på husvagnen på bilen och köra iväg. Något att ha i åtanke när man ska köpa husvagn är att se till att ha en bil som klarar att dra husvagnen.

 

 

Husvagn i Sverige

 

I Sverige finns det många campingplatser för husvagnar att välja på som erbjuder sina gäster olika sorters natur. Norra Sverige har fina bergskedjor och många vattendrag att fiska i och i södra delen av landet finns det många härliga platser vid havet. 

 

På västkusten finns orter som Lysekil och Grebbestad där man kan få många fina naturupplevelser både vid och ute på havet. Under sommaren finns det möjlighet att gå på seglarskola för barn och ungdomar och det är ett kul sätt att uppleva havet. En kul idé är att åka längs västkusten med sin husvagn och ta sig hela vägen till Halmstad för att få lite sandstrand.

 

Camping

 

Svenskar älskar att campa och under året 2018 hade svenskar 16 miljoner övernattningar på campingplatser! Det året var ett rekordår och trenden fortsätter att öka. Det finns andra sätt att övernatta än husvagn, som i tält, husbil och stugor. Men Husvagnar är det populäraste alternativet bland svenskar och ligger i topp med 67 procent som boendeform hos gästerna ute på campingarna. 

 

Ute på Sveriges campingplatser så bor det till största delen svenskar men också många gäster från grannländerna Norge och Danmark. Även många tyskar spenderar sin semester i Sverige men till 75 procent så är det svenskar där ute på campingplatserna.

Fler nyheter