I Tyresö kan du få hjälp att hitta de bästa däcken för dig och din bil

01 september 2021
Cecilia Olsson

Att underhålla och serva sin bil är avgörande för att den ska hålla länge och kunna framföras säkert i trafiken. Det är också viktigt att utrusta bilen med högkvalitativa produkter för att optimera dess säkerhet och funktion. Till exempel så är det mycket viktigt att välja bra däck till fordonet, det kan ha stor inverkan på allt från bromssträcka till bränsleförbrukning. Däcket är det som skapar kontakten mellan bil och vägbana, därför bör man se till att samtliga däck på bilen är i gott skick och presterar optimalt. 

Kontrollera däcken med jämna mellanrum

Grepp, mönsterdjup, rullmotstånd och slitage är sådant som påverkar prestandan. Genom att se till så att däcket är i toppskick så blir det säkrare att ta sig fram i dåligt väglag, men det är såklart viktig även då vägbanan är torr och fin eftersom man aldrig vet vad som kan dyka upp framför bilen. Kontrollera att däcken inte är slitna och att mönsterdjupet är korrekt (under sommaren ska det vara minst 1,6 millimeter och under vintern ska det vara minst 3 millimeter).

Det kan vara smidigast att ta hjälp för att hitta de bästa däcken

Är det dags att byta ut däcken så kan det vara en god idé att ta hjälp från experter. I däckvalet ska du ta hänsyn till däckstorlek samt belastningsindex och hastighetsindex, det är även bra att väga in körstil och behov som finns hos dig som förare. Däck & Maskin Tyresö AB är en däckverkstad som säljer nya däck och fälgar samt kan hjälpa den som känner sig osäker på vilka däck som passar.

Däckverkstad i Tyresö

Däck & Maskin Tyresö’s professionella däckverkstad erbjuder allt inom däckservice som till exempel däckskifte, balansering av däck, däckförsäljning, däckhotell och även lagning av punktering. De säljer nya däck och fälgar till mycket förmånliga priser samt har ett brett sortiment för både personbilar och lätta lastbilar. Är du i behov av nya däck i Tyresö så kan Däck & Maskin Tyresö vara en bra verkstad att vända sig till.

Fler nyheter