Husvagnslivet gör semestern till en succé

25 november 2019
admin

editorial

“Man ska ha husvagn.” Det är inte bara titeln på en klassisk låt av Galenskaparna och After Shave utan också uppfattningen hos många, många semesterfirare. Med en husvagn kan man enkelt ta sig mellan en mängd olika resmål precis när man vill. Det ger en oerhörd flexibilitet och möjlighet att verkligen ta dagen som den kommer. Med sitt mobila lilla hus på släp efter bilen kan man antingen välja att övernatta på camping eller hitta ett annat lämpligt ställe. Det är ett utmärkt sätt att hälsa på hos bekanta och släktingar som kanske saknar övernattningsmöjligheter för gäster men däremot har en trädgård där man kan ställa husvagnen.

 

Rätt husvagn avgörs av de egna behoven

Det finns många olika varianter på husvagnar. Från riktigt stora som rymmer alla tänkbara bekvämligheter till minivarianter som även bilar med mindre starka motorer kan dra. Med andra ord, det finns varianter för alla! Antal sängplatser och förvaringsmöjligheter är viktiga faktorer vid val av husvagn. Det kan vara bra att fråga sig om man kommer att ha nattgäster i husvagnen och i så fall välja en lite större vagn som rymmer fler personer. Även sådant som toalettlösning och köksutrustning är något att titta lite extra på beroende på vilka behov man har. 

 

 

Ta hjälp av försäljaren

För den som inte vill köpa en helt ny husvagn finns det många begagnade att välja på. Husvagnsförsäljarna kan hjälpa till med att hitta en vagn som passar just dina behov och önskemål. Det finns också möjlighet att hyra husvagn för den som vill testa på husvagnslivet innan man bestämmer sig för att investera i en egen husvagn. På marknaden finns en uppsjö av olika märken, som exempelvis de stora och väletablerade Kabe och Altea. Dessa märken, och ett flertal andra, saluförs av bland andra Campea som finns i Falkenberg och Malmö.

Fler nyheter