Hur du hittar ett företag som säljer lastpallar

30 mars 2021
Lily Hansen

Är du på jakt efter lastpallar? Antingen du representerar ett företag eller är privatperson så kan det hända att du behöver lastpallar för att kunna göra det du vill. Som företag kan det vara att du vill använda pallarna för frakt eller för lagring. De är ett perfekt emballage som lätt går att förflytta och som även går att använda på ett pallställ som hyllplan. 

Den största användningen är dock som fraktmedel och därför är det också en stor andrahandsmarknad på lastpallar. För även om många vill ha tillbaka pallarna så är det vanligt att det är en kostnad som ingår i frakten. Därför blir det alltså ständigt pallar över till försäljning.

 

Specialtillverkning av emballage

De flesta lastpallar håller måtten 80 cm gånger 120 cm. Men ibland behövs det pallar som har andra mått. Eller så behöver de kanske ha en eller flera kanter för att ordentligt hålla materialet på plats. Då går det även att beställa pallar som passar perfekt för det avsedda ändamålet. De som tillverkar pallar kommer då följa alla direktiv för hur pallen ska vara gällande mått och utformning. Oftast är det pallar som endast används en gång och som sedan går som avfall. Men i vissa fall går det även att återanvända pallarna för kommande frakter.  

Tillverkning, lagning och försäljning

Företag som arbetar med att sälja lastpallar har ofta flera olika ben att stå på. Dels kan företaget köpa in begagnade pallar som lagas, rengörs och säljs vidare. Eller så kan det ske en nytillverkning av pallar för alla behov. 

Vill man att en pall ska hålla högsta nivå och få den åtråvärda EUR-stämplingen så gäller speciella krav. Måtten ska vara standardmått och pallarna ska vara i ett mycket kraftigt utförande, som även de har sina riktlinjer. Denna typ av lastpallar kostar mer men är också mer hållbara. 

Fler nyheter