Garanterad båtplats

10 april 2020
jonas_olsson

Tänk dig att kunna segla ut i Stockholms skärgård, ta med sig en picknick eller enkel fika och känna doften av hav och sol på ansiktet. Det är en klar sommardag, helst en lördag eller söndag, och lyckan är fullständig. Vad krävs det för att kunna göra allt detta egentligen? Först och främst en båt, så klart. Att äga en båt är både en välsignelse men kräver också ett stort engagemang och ansvar. Den ursprungliga investeringen som en båt alltid kräver är långt ifrån hela kostnaden. Regelbundet underhåll, reparationer och inte minst en passande, garanterad båtplats krävs för att kunna uppfylla drömmen som beskrevs i början.   

 

Plats för de attraktiva sommarmånaderna

Den självklara båtsäsongen är sommaren och det är oftast då en båtägare behöver en garanterad båtplats för några månader framöver. Den svenska sommaren är inte speciellt lång om man jämför med andra länder men ändå får man räkna med minst 2 månader där behovet av båtplats är som störst. Finns det ett behov så finns det även ett utbud – den regeln är vi alla bekanta med. Med andra ord erbjuds det flera olika möjligheter för båtplatser åt stockholmare som är båtägare. Frågan här är var man vill ha båten och för hur lång period.

 

 

Vad ligger priset på?

Priserna varierar båtplatser och företag emellan. Säsongen spelar också en väsentlig roll vid prisbildningen. Sommarmånaderna kan kosta upp till dubbelt så mycket jämfört med vintern då i princip ingen använder sin båt. Båtplatsernas läge är också av stor betydelse. För att få rätt på budgeten rekommenderas det därför att göra en egen marknadsundersökning uthyrningsföretag emellan. Vad finns på marknaden? Vad ligger priserna på? När måste man boka och ingår det något mer än bara en hyrplats i priset? En del företag erbjuder nämligen även underhåll vid behov och det är utan tvekan ett stort plus för båtägarna. 

Fler nyheter