Flak eller skåp

26 juli 2020
patrick_pettersson

Många använder sig av en bilmodell som heter pickup när man ofta fraktar material som man inte vill ha inne i bilen. Det kan vara material som ibland blir högre än vad ett tak hade varit eller material som är längre än vad en skåpbil hade varit. Och det kan även vara för att man vill ha den flexibiliteten som ett öppet flak ger. Men den som någon gång lastat tungt eller kommer till att behöva rengöra flaket upptäcker snabbt att det är väldigt krångligt och inte följer någon regel för hur man arbetar ergonomiskt.  

 

Smidigt och lättarbetat

En flaksläde är en ny uppfinning som i stort sett innebär att flaket består av två golv där man kan dra ut det översta golvet för att enkelt kunna komma åt allt man stuvat in på flaket. Det gör att golvet blir som ett bord där man lätt kan nå allt material från tre sidor utan att behöva göra några onödiga lyft eller släpa materialet över golvet. Man behöver inte heller knuffa och dra in exempelvis tunga färghinkar som både kan repa flaket och skada rygg, nacke och axlar. Det är bara att ställa allt på sin plats och sedan skjuta in flaksläden hela vägen, fälla upp lemmen och köra iväg.  

 

 

På sin plats

Som extra trygghet är flakslädar skapade med antislip-golv så inte material far omkring på flaket när man kör. Man kan även använda sig av nät, extraväggar eller stroppar för att ytterligare säkra lasten under färden. I övrigt använder man en flaksläde precis som om det vore golvet på en pickups flak, vilket betyder att man kan lasta alla material man annars hade lastat och även använda sig av exempelvis de täckande presenningar som passar till bilen. Flaksläden dras ut med ett handtag som gör att det är låst i indraget och även utdraget läge.

Fler nyheter