Det lönar sig att ta hand om bilen

14 oktober 2019
admin

Vårdar du din bil så ökar du både trivsel och värdet på den. Byta olja, fylla på broms – och spolarvätska, tvätta och städa ur din bil regelbundet så kommer du långt på. Men för att få den riktiga känslan för en välvårdad bil så gäller bilrekond. Själva syftet med bilrekond att få din bil att hamna så nära nyskick som möjligt, insidan och ut. Det är lite olika vad som kan behövas göras från bil till bil och vad som ingår i en bilrekond beror på vart du får den utförd. Men även vilken slags bilrekond du beställer. Helrekond eller så kallad full bilrekond kan väl räknas som mest prisvärd. Men för den saken skull går det även utmärkt att dela upp rekonden i en inre och i en yttre. 

 

 

Utsidan är första intrycket

 

En yttre bilrekond börjar oftast med en kallavfettning som görs för att avlägsna avlagringar och asfaltprickar. Efter det följer flera avfettningar på bildens framsida som oftast får ta den största påfrestningen. En mildare avfettning appliceras på resten av bilen. Bilen spolas ren så att den kan bearbetas med polermaskin. Motorn tvättas också och blir avfettad. Sedan tvättas bilen igen och kaross och hjul ses över ordentligt. Slutligen spolas bilen av och putsas blänkande. 

 

Insidan räknas

Slitage, leriga skor, husdjur, spilld mat och dryck kan ställa till det rätt rejält inne i en bil. Slitskador och oönskad odör kan en bilrekond råda bot på. Mattor plockas ut och skuras, säten och bilklädsel tvättas noggrant. Hela bilen dammsugs och fönstren putsas utvändigt och invändigt. Regelbunden bilrekond håller förslitningsskadorna borta. Du kan se det som en årlig koll på att allt är i sin ordning. Att grus och smuts som annars kan skada lacken eller sliter på interiören tas bort och att fläckar inte torkar in och blir permanenta. 

Fler nyheter