Boka däckhotell när du byter till sommardäck

09 april 2020
linda_edgarsson

För många är bilen en nödvändighet. En bil gör det möjligt för dig som älskar utkanten av stan eller landet att bo just där. En bil gör det också möjligt för dig att kunna resa var du vill – när du vill. När du tänker efter så betyder oftast din bil en hel del för dig i din vardag.

Var du en av dem som döpte din första bil vid ett namn? Bettan? Åke? Eller kanske Blixten? Minns du kanske också den omsorg du la ner på din första pärla? Det förändras dock efter några år som bilägare, även om bilen du har nu kostar minst tre gånger så mycket som den gamle trogne Åke gjorde. Dessutom har du högre krav, just eftersom du lagt ner ett antal tusen på inköpet, kanske till och med tagit ett lån. Du förväntar dig att den ska starta i alla väder och på alla klockslag. När det inte inträffar svarar du med att ge den en spark på däcket eller en knytnäve över ratten. Händer det mer än en gång är det kört för din Åke, han byts genast ut till en bättre. Och så fortsätter det. Men om du istället skulle lägga lite service och omsorg på din bil så kanske den skulle hålla längre och starta den där vinternatten.

Nu torkar dessutom vägarna upp allt eftersom och det är tillåtet att byta till sommardäck. Det kan vara klokt att boka i tid och ligga steget före så att din Åke inte blir sist ut på gatan till att få nytt om fötterna. När du väl ska få däcken bytta så kan det också vara smart att boka däckhotell för att frigöra mer yta där hemma. Om du vill förvara dina däck i tyresö så finns Däck & Maskin Tyresö AB till ditt förfogande.

Fler nyheter