Bilvård och rekonditionering

29 mars 2021
patrick_pettersson

Det räcker inte med att lämna in bilen på service med jämna intervaller för att säkerställa andrahandsvärdet. Man måste även, när det behövs, utföra bilvård och tvätta och rengöra bilen både in- och utvändigt. Detta för att kemiskt försegla lacken och behandla interiören för att stå emot smuts och UV-ljus. Men även motorn mår bra av att rengöras och tvättas ibland. 

Genom bilrekonditionering städar och rengör man hela bilen och motorn grundligt för att fräscha upp den och försöka återskapa känslan av ny bil. Inte sällan gör man detta inför en bilförsäljning men det är också härligt att ibland själv unna sig nybilskänslan. Men en bilrekond som innefattar både motor- och bilvård kan även öka livslängden och värdet på bilen. Bilvård som utförs regelbundet bidrar bland annat till att stärka lacken och motverka rostskador.

 

 

Återställ nybilskänslan inför en försäljning och få mer betalt 

Att grundligt städa och rengöra bilen inför en bilförsäljning kan generera ett högre pris och ge flera tusenlappar extra i betalning. Speciellt om man har haft hund i bilen, spillt kaffe eller till och med rökt. Vid invändig bilvård städas och rengörs bilens interiör och bagageutrymme. Man dammsuger, putsar rutorna, rengör gummimattor, instrumentbräda, plast och vinyl. För att få bort fläckar tvättas klädseln med ett särskilt rengöringsmedel. 

Det händer tyvärr att man ibland drabbas av skadegörelse som exempelvis klotter, eller att bilen får lackförändringar på grund av en brand. Vid sådana särskilda skador kan en bil istället behöva saneras med särskilda metoder och rengöringsmedel. För att rengöringen då inte ska göra mer skada än nytta gäller det att vända sig till en bilvårdsspecialist med utbildad personal. Skicka en prisförfrågan till några olika bilvårdsspecialister och jämför priser, men titta också på referenser och erfarenhet. En aktör som ligger i framkant och hela tiden vidareutbildar sin personal har ett kvalitetssäkrat bilvårdssystem.

Fler nyheter