Är det dyrt att göra en bilservice i Hudiksvall?

24 augusti 2021
jonas_olsson

Nej, det behöver faktiskt inte vara särskilt dyrt att genomgå en bilservice. Men ju nyare bilen är, desto billigare blir det. En ny bil som precis rullat ut ur fabrik brukar landa runt ungefär tre tusen kronor för en service. Sedan när bilen blir äldre så kostar det nästan mer än det dubbla. 

Men man kan faktiskt spara in pengar genom att se till att alltid åka med bilen på den årliga bilservicen. Att göra en bilservice sparar pengar på framtida reparationer som kan komma att behöva göras. Om man missar en bilservice och det senare uppstår ett fel med bilen kan det bli långt mycket mer kostsamt än en enkel service. 

Hur ofta man behöver göra en service av bilen kan skilja sig lite åt beroende på skicket och åldern på bilen. En nyare bil behöver inte genomgå en bilservice lika ofta som en lite äldre. 

Bilservice vs besiktning

Behöver ni göra en bilservice i Hudiksvall? Tveka inte, utan gör det bara. Om ni väntar för länge kanske det uppstår fler skador eller så kanske skadan blir större och mer kostsam. När man utför en bilservice ingår det flera saker som ska kontrolleras. 

Alla lampor i bilen kontrolleras vid en service. Man tittar även på alla vätskor i bilen samt allt det elektroniska. Om det är något som inte fungerar som det ska kan det enkelt åtgärdas vid servicen. 

Alla instrument, motorn och däcken gås också igenom vid en bilservice. Bilens bromsar kontrolleras även de för att se så att de fungerar bra och går att åka med ett år till. Många saker kontrolleras även vid en besiktning av bilen. Skillnaden mellan en besiktning och en service av bilen är att det är obligatoriskt att besikta bilen. Om man inte besiktar bilen kommer det att bli körförbud på den. 

Fler nyheter