Äntligen eller inte alls äntligen

10 april 2020
jonas_olsson

Har du längtat efter och sett fram emot momentet med att köra halkbanan eller känner du snarare en oro inför momentet? En del i att ta körkort innebär ju att du behöver prova på hur det känns att tappa kontrollen över bilen. Hur det känns när halkan plötsligt slår till och hur du ska reagera. Precis som i andra farliga situationer behöver du veta åt vilket håll du ska styra och hur du ska hantera din bil för att återfå kontrollen. Allt detta får du testa under kontrollerade former på en halkbana i Skellefteå till exempel: https://www.norrahalkbanan.se/. Så se det som ett roligt moment och bli en expert.

 

Seriöst men roligt

Att köra halkbanan kan kännas väldigt seriöst i och med att det är en del i en så viktig utbildning och genom att du blir bedömd. Slappna av och tänk att du är på en rolig grej och att du garanterat kommer att klara det. Du lär dig mest om du misslyckas – passa på och gör det på halkbanan. Lär dig hur du ska göra rätt istället och undvik olyckor i den verkliga trafiken. Att köra på halkbanan är riktigt coolt, här kan du ta ut svängarna under kontrollerade former och uppleva hur det kittlar i magen.

 

 

Flera olika nivåer

Att ta halkbanan i samband med att du tar vanligt körkort innebär att du läser en viss del teori samt att du gör momentet som kallas Risk 2. Det gör alla som tar körkort i Sverige idag. Vid halkbanan erbjuds även vidareutbildning för personbil och för de som kör buss, bandvagnar, lastbil och liknande. Runt om i landet finns en mängd olika halkbanor och du får naturligtvis veta vilken du har närmast i samband med att du tar körkort. Finns halkbanan inte just på din ort så finns den säkerligen väldigt nära.

Fler nyheter